Designkontoret Österlen invigt

I lördags invigdes Designkontoret Österlen

Mina första kunder Kerstin och Krister Appelkvist fick klippa det röda bandet. Det var ett stort ögonblick i Designkontorets historia. Sedan var det fullt hus i stort sett hela dagen. Helt makalöst roligt. Jag hade verkligen inte alls så stora förväntningar, men överraskades av hur stort intresse det var att jag öppnade. Stort tack till alla som kom och extra tack för alla blommor och presenter.

Jag arbetar som inredare och det är det huvudsakliga på mitt designkontor, men jag säljer också inredning i form av glas, textil mm och mina egendesignade armband. Tiden får utvisa hur det kommer att utvecklas. Jag vet inte ännu vilken del av företaget som blir störst. Det är det som gör livet så spännande :)

I påsk kommer jag under två tillfällen ha workshops i Feng Shui. Det finns fortfarande platser kvar för den som är intresserad. Jag kommer att ha kvar invigningserbjudandet 20 % rabatt på priset t o m 18/3. Passa på att anmäl dig för att säkra din plats!

Inred med feng shui

Tag med bilder på ett rum du vill förändra. Vi kommer att jobba främst med energiflöden. Även de fem elementen och kraftposition beroende på hur långt vi hinner.

27/3 kl 18-20

29/3 kl 18-20

Pris: 316 kr t o m 18/3, därefter 350 kr.

 

Öppettider Designkontoret Österlen

Ons-torsd 12-17

Fre 12-16.30

Lörd 10-14

 

Varmt välkommen!

Ylva Jansson

Inredningsdesigner

 

Välkommen till Designkontoret Österlen. Stortorget 5 i Simrishamn

Designkontoret Österlen öppnar i Simrishamn

Nu öppnar jag snart Designkontoret Österlen i Simrishamn, närmare bestämt på lördag den 10 mars 2018! Wow, vad roligt det ska bli. På mitt kontor kommer jag kunna erbjuda olika slags inredningstjänster. Homestyling, inredning och Feng Shui helt enkelt.

Jag kommer också ha en liten kompletterande försäljning av inredningsdetaljer. Hur stor den delen blir vet jag inte i nuläget. Det får tiden utvisa. Det kommer att finnas möjlighet att beställa egna kuddar i önskat tyg och storlek. Det gör det enkelt att kunna matcha det man vill i soffan. Dessutom kommer jag ha kurser och workshops i inredning och feng shui.

Det är vad jag tänkt såhär långt och faktiskt är nog detta det roligaste jag gjort i mitt liv. Jag kommer inleda med fina erbjudanden och rabatter så ta med dig dina vänner och kom!

 

INVIGNING

Lördag 10/3 

KL 10-16

Stortorget 5

Simrishamn

Varmt välkomna!

Missa inte invigningen och alla fina erbjudanden!!

Gott slut och innerligt tack kära kunder!

Med denna bild vill jag önska er alla ett riktigt gott slut på detta år och ett alldeles fantastiskt 2018! 

För min del har 2017 varit ett mycket händelserikt år, både företagsmässigt och privat. Jag har gått utanför mina egna ramar så det stänker och gjort stora förändringar. Året började med en lång vila efter en lång och tuff julmarknad i Stockholm. I februari gjorde jag en underbar resa till den vackra ön Mallorca. Där fick jag kontakt med flera nya vänner och samarbetspartners.

Jag har planerat och hållit många feng shui-föreläsningar på olika platser under året och gjort flera feng shui-konsultationer, både irl och på distans. Den roligaste föreläsningen var hos Helsingborgs Yogacenter där vi blev tvungna att vara i omklädningsrummet och stackars ägaren fick sitta i duschen :-)

Under sommaren samarbetade jag med inredningsbutiken Vacker Vardag. Det var så roligt! Där träffade jag många nya människor och fick flera insikter om hur jag vill fortsätta mitt liv, både som företagare och privat. Jag var också med i Radio Kristianstad P4 i en intervju om feng shui, ett av mina älskade ämnen här i livet.

Så gjorde jag det som jag aldrig trodde jag skulle klara – jag sålde min älskade Klockaregård. Det var ett svårt beslut med många tårar, men såhär efteråt är det mycket skönt att inte ha alla kraven på sig med den enorma trädgården som jag aldrig hann med. Jag älskar att odla och pyssla om örter, så mitt örtland saknar jag nu när jag bor i stan (och vår katt som vi fick lämna kvar till de nya ägarna). Vi saknar vår lilla Lipton, men han har det bra på gården och är glad att han slapp flytta från landet. Alfa-Laval-skylten är ett kärt minne från gården. Innan jag och mina tjejer flyttade så blev det två inredningsreportage från gården. Det ena i Drömhem & Trädgård och det andra i Tidningen Nära som kommer ut den 4 januari.

Under sensommaren blev jag erbjuden en liten textillärartjänst som jag tackade ja till. Det är ett yrke som ligger mig varmt om hjärtat och jag har haft textillärartjänster förut så det var inget svårt val. En liten skola på Österlen med fina elever. För min del har det konstnärliga alltid varit en röd tråd i mitt liv och kommer så förbli. Under hösten utbildade jag mig till homestylist, vilket jag kommer att börja arbeta med nu under våren. Jag håller också på att vidareutbilda mig inom inredning och beräknar bli klar i januari. Jag kommer nog alltid att vilja utbilda mig för jag vill alltid framåt.

Jag startade också min alldeles egna Podcast – Feng shui & Livsstilspodden som redan fått många lyssnare, trots att jag bara hunnit göra ett fåtal avsnitt. Jag ska lägga mer tid på att vidareutveckla podden nästa år. Lyssna gärna på mina tidigare avsnitt och mitt gästavsnitt hos 4Health med Anna Sparre.

Under senhösten var jag med som utställare på Tidningen Näras kryssning. Det var fantastiskt roligt och nästa år är jag med som föreläsare. Det ser jag verkligen fram emot. Sen var det tillslut julmarknaden på Stortorget i Gamla stan i Stockholm. Där hade jag min vanliga lilla bod och sålde mina Roses of Sun feng shui-smycken, hudvårdfeng shui och inredningskonsultationer. Ett härligt ställe för mig, eftersom jag är stockholmare. Dit kommer alltid gamla vänner och hälsar på mig, vilket är underbart roligt. I år kom två gamla vänner som jag inte sett på jättemånga år. Såå kul!

Kontentan av mitt 2017 är att aldrig ge upp utan fortsätta även om vinden blåser mycket!

Med dessa rader vill jag tacka alla kunder som handlat av mig på något sätt och önskar alla ett riktigt underbart 2018!

Stor kram

Ylva Jansson

Tack och gott nytt år till er alla!

Ja, då var det snart jul!

Varje år blir man så överraskad över att december gått så fort och det blir jul så fort. Känner du igen dig? Ja, tänkte väl det :) Så dumt att så många har så mycket för sig i december och har man legat på latsidan i början av december blir det stressigt sista veckan före jul.

Så är det för många och mig med ibland. Sedan några år tillbaka står jag på julmarknaden i Gamla stan i Stockholm och säljer mina egentillverkade feng shui-smycken. Det är ett otroligt stort projekt för mig i slutet av året som jag måste börja förbereda redan på sommarhalvåret.

I år har jag gjort så många förändringar och har inte hunnit med att förbereda mig så mycket, så jag har blivit tvungen att sitta uppe sent på kvällarna och göra smycken. Men enligt mig är allt meningen och det var väl menat så i år. Kanske man behöver tänka om ibland och intre vara så förberedd med allt man gör.

En kväll när jag satt uppe och “pärlade” (som mina flickor säger) kom det fram en ny modell som gjorde pricken över i min kollektion. Den är så enkel och vem som helst skulle kunna komma på den, men jag känner att den gjorde så mycket för mina andra smycken. Aldrig förr har jag känt att det blev så bra, men nu är allt komplett och jag är supernöjd. Ett armband med endast stenar och min logobricka som passar med ALLT.

Nu kan jag erbjuda mina kunder en modell som kan matchas med vilket armband som helst och kan kombineras i oändlighet. Hoppas du gillar det. Jag står fortfarande på torget om du vill komma och titta. Marknaden är öppen dagligen mellan kl 11-18 och jag har öppet t o m den 22/12. Sedan åker jag hem till familjen och firar jul. Modellen kommer också att finnas i webshopen så småningom om det är lättare för dig att hitta dit.

 

Ha en fin adventshelg!

Ylva

1 Advent – eldelementet

Såhär i adventstider tänder vi många ljus och man kan ju undra varför…

Såklart är det för att vi vill ha det mysigt med ljus när det börjar bli mörkt, men det finns en annan teori också och det handlar om feng shui och eldelementet.

Eldelementet behövs när det blir mörkt under vinterhalvåret. Det kommer med massa energi som vi också behöver i mörkret. Framförallt behöver man vara ute minst 30 min i dagsljus varje dag för att få solens ljus. Solen eller eldelementet ger oss ny kraft att orka vidare. När vi tänder ljus vid advent lyser det upp våra hem och vi känner en skön lugn känsla, precis vad metallenergin innebär (vinterns energi och element). Ett lugn inuti helt enkelt. Den lugna energin behövs på vintern då vi liksom går in i vila. Som björnen som går i ide.

Summan av kardemumman är alltså att fylla på i lagom mängd med eldenergin och det röda nu i mörkrets tid. Det stärker oss alla. I webbutiken hittar du detta armband av röda jaspisstener och eldelementet. Finns även i min julbod på Stortorget i Gamla stan i Stockholm. Öppet 11-18 t o m 22/12.

Ha en fin dag!

Ylva

Black weekend

Du som tänkt fixa till i något av rummen där hemma, passa på att boka en inredningskonsultation med mig så får du hela 30 % rabatt på ordinarie priset. Erbjudandet gäller 1 rum upp till 50 kvm, fre-söndag 26/11 och konsultationen utförs på distans. Perfekt julklapp till någon.

Pris: 2095 kr (Ord. pris 2995 kr)

Hör av dig om du vill veta mer. Mail: info@ylvamariadesign.se eller tel. 0708/422 735.

 

Historiska mönster på Kalmar slott

Jag har en förkärlek till mönster i alla former och särskilt historiska mönster. Det är något speciellt med mönster som är bevarade i århundraden och fortfarande lever kvar. Många gånger hämtas inspiration från historien vid tillverkningen av t ex tyger eller tapeter. Det roligaste är såklart att hitta sitt eget mönster, men inspiration behöver alla designers. Jag letar alltid inspiration var jag än går och det är väl bara så när man har det yrket som jag har. Man lever med former och färger hela tiden, även på lediga tider. Tankarna tar liksom aldrig slut.

I veckan var jag på Kalmar slott. Det är mäktigt med stora gamla byggnader och man liksom känner historien i väggarna. Jag minns inte att jag varit på Kalmar slott tidigare, trots att jag varit mycket i Småland i mina barndomsår så det var riktigt roligt att få komma dit. Guldkanten var också att få träffa en mycket fin vän. En fika inne på slottet kan jag verkligen rekommendera. Tänk er så där härligt tjocka väggar där man kan sitta i fönstret och det känns som ett alldeles speciellt rum.

Ljuset den där dagen var också speciellt och när vi gick där längs havet uppe vid slottet fick jag en sån där fin lyckoruskänsla. Underbart helt enkelt!

Intresserad av att förändra ett rum eller hela bostaden? Kontakta mig så berättar jag mer.

Trevlig helg!

Ylva

Njut av varje sekund och uppskatta det som är just precis nu!

 

 

Stenhamra – en speciell plats i mitt hjärta

Stenhamra – på Färingsö utanför Stockholm kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Där på den natursköna ön är jag uppvuxen och många av mina barndomsminnen härstammar från Stenhamra. Där på Mälaren lärde min far mig att åka långfärd på isen på konståkningsskridskor. Där fick min mor mig att få upp ögonen för sömnad och design. Sedan har livet bara rullat på.

Jag minns också hur spännande det var att se inspelningen av Bröderna Lejonhjärta i stenbrottet i Stenhamra. På Stockholms gator ligger många stenar från stenbrottet som nu är vattenfyllt. Iskallt och friskt att ta ett dopp…

I förra veckan var jag med på Tidningen Näras kryssning. Ett intensivt och spännande dygn ute på Ålands hav. Jag träffade massa kunder och pratade om inredning och Feng Shui som jag brinner för. Ibland får jag nypa mig i armen när jag tänker på att jag arbetar med det roligaste jag vet. Fast man får inget gratis här i livet. Jag jobbar hårt och ibland alldeles för mycket.

På båten bokade jag flera konsultationer och jag fick fin kontakt med speciellt två kvinnor. Vad jag nu vill komma med detta är att mina barndomsminnen väcktes till liv och livet liksom svischade i mitt huvud. Gud, vad märkligt, men av alla platser i Sverige så bodde de båda i Stenhamra – den lilla landsbygdsorten och min speciella plats i hjärtat.

Igår påbörjade jag den ena feng shui-inredningskonsultationen. Mycket givande. Så härligt det känns i mitt hjärta att vara tillbaka för en stund där livet en gång började.

Kram Ylva

 

Stenhamra i mitt hjärta!