1 Advent – eldelementet

Såhär i adventstider tänder vi många ljus och man kan ju undra varför…

Såklart är det för att vi vill ha det mysigt med ljus när det börjar bli mörkt, men det finns en annan teori också och det handlar om feng shui och eldelementet.

Eldelementet behövs när det blir mörkt under vinterhalvåret. Det kommer med massa energi som vi också behöver i mörkret. Framförallt behöver man vara ute minst 30 min i dagsljus varje dag för att få solens ljus. Solen eller eldelementet ger oss ny kraft att orka vidare. När vi tänder ljus vid advent lyser det upp våra hem och vi känner en skön lugn känsla, precis vad metallenergin innebär (vinterns energi och element). Ett lugn inuti helt enkelt. Den lugna energin behövs på vintern då vi liksom går in i vila. Som björnen som går i ide.

Summan av kardemumman är alltså att fylla på i lagom mängd med eldenergin och det röda nu i mörkrets tid. Det stärker oss alla. I webbutiken hittar du detta armband av röda jaspisstener och eldelementet. Finns även i min julbod på Stortorget i Gamla stan i Stockholm. Öppet 11-18 t o m 22/12.

Ha en fin dag!

Ylva

Black weekend

Du som tänkt fixa till i något av rummen där hemma, passa på att boka en inredningskonsultation med mig så får du hela 30 % rabatt på ordinarie priset. Erbjudandet gäller 1 rum upp till 50 kvm, fre-söndag 26/11 och konsultationen utförs på distans. Perfekt julklapp till någon.

Pris: 2095 kr (Ord. pris 2995 kr)

Hör av dig om du vill veta mer. Mail: info@ylvamariadesign.se eller tel. 0708/422 735.

 

Historiska mönster på Kalmar slott

Jag har en förkärlek till mönster i alla former och särskilt historiska mönster. Det är något speciellt med mönster som är bevarade i århundraden och fortfarande lever kvar. Många gånger hämtas inspiration från historien vid tillverkningen av t ex tyger eller tapeter. Det roligaste är såklart att hitta sitt eget mönster, men inspiration behöver alla designers. Jag letar alltid inspiration var jag än går och det är väl bara så när man har det yrket som jag har. Man lever med former och färger hela tiden, även på lediga tider. Tankarna tar liksom aldrig slut.

I veckan var jag på Kalmar slott. Det är mäktigt med stora gamla byggnader och man liksom känner historien i väggarna. Jag minns inte att jag varit på Kalmar slott tidigare, trots att jag varit mycket i Småland i mina barndomsår så det var riktigt roligt att få komma dit. Guldkanten var också att få träffa en mycket fin vän. En fika inne på slottet kan jag verkligen rekommendera. Tänk er så där härligt tjocka väggar där man kan sitta i fönstret och det känns som ett alldeles speciellt rum.

Ljuset den där dagen var också speciellt och när vi gick där längs havet uppe vid slottet fick jag en sån där fin lyckoruskänsla. Underbart helt enkelt!

Intresserad av att förändra ett rum eller hela bostaden? Kontakta mig så berättar jag mer.

Trevlig helg!

Ylva

Njut av varje sekund och uppskatta det som är just precis nu!

 

 

Stenhamra – en speciell plats i mitt hjärta

Stenhamra – på Färingsö utanför Stockholm kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Där på den natursköna ön är jag uppvuxen och många av mina barndomsminnen härstammar från Stenhamra. Där på Mälaren lärde min far mig att åka långfärd på isen på konståkningsskridskor. Där fick min mor mig att få upp ögonen för sömnad och design. Sedan har livet bara rullat på.

Jag minns också hur spännande det var att se inspelningen av Bröderna Lejonhjärta i stenbrottet i Stenhamra. På Stockholms gator ligger många stenar från stenbrottet som nu är vattenfyllt. Iskallt och friskt att ta ett dopp…

I förra veckan var jag med på Tidningen Näras kryssning. Ett intensivt och spännande dygn ute på Ålands hav. Jag träffade massa kunder och pratade om inredning och Feng Shui som jag brinner för. Ibland får jag nypa mig i armen när jag tänker på att jag arbetar med det roligaste jag vet. Fast man får inget gratis här i livet. Jag jobbar hårt och ibland alldeles för mycket.

På båten bokade jag flera konsultationer och jag fick fin kontakt med speciellt två kvinnor. Vad jag nu vill komma med detta är att mina barndomsminnen väcktes till liv och livet liksom svischade i mitt huvud. Gud, vad märkligt, men av alla platser i Sverige så bodde de båda i Stenhamra – den lilla landsbygdsorten och min speciella plats i hjärtat.

Igår påbörjade jag den ena feng shui-inredningskonsultationen. Mycket givande. Så härligt det känns i mitt hjärta att vara tillbaka för en stund där livet en gång började.

Kram Ylva

 

Stenhamra i mitt hjärta!

Podcast gästavsnitt 4Health med Anna Sparre

Jag blev inbjuden att spela in ett gästavsnitt hos 4HEALTH med Anna Sparre.

Anna Sparre är licensierad kostrådgivare, utbildad i näringslära vid Lunds Universitet, i anatomi och fysiologi vid högskolan i Gävle, samt till civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola
Hon har ett förflutet som professionell idrottare, som tävlande i världscupen i kitesurfing
Annas expertis är näringslära, näringsfysiologi och motion, och hon arbetar även med sömn och stress.

Idag kan jag med glädje tala om att avsnittet finns publicerat på hennes framgångsrika podcast 4HEALTH. Kopiera denna länk som leder direkt in till hennes podcast inne på Itunes:

https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

eller lyssna direkt här!

Ha en underbar dag!

Ylva

Till Ylva Maria Designs podcast: Feng Shui & Livsstilspodden

Nytt podcastavsnitt – Feng Shui och livsstilspodden

Äntligen ett nytt podavsnitt!

Ett nytt avsnitt är nu publicerat på Itunes. Det har tagit sin tid, men det beror på att jag har gjort en del personliga förändringar i mitt liv.

Detta avsnitt handlar om att rensa i röran och hur det påverkar hälsan. Vi påverkas både av vår omgivning och vilka saker vi har omkring oss i våra hem eller på jobbet. Detta är en liten tankeställare som jag hoppas väcker intresse att få in ny energi i livet.

Gillar du min podcast blir jag mycket glad om du delar med dig av den till dina vänner. Kopiera länken här på hemsidan eller gå in på Itunes och sök upp ”Feng shui och livsstilspodden”. Där kan du både dela och prenumerera gratis på min podcast. Då får du meddelande direkt när ett nytt avsnitt är publicerat.

Himla bra!

Ha det gott!

Ylva

Vad händer efter en feng shui-konsultation?

Jag blir så glad varje gång jag får positiv feedback från mina kunder. Jag har alltid ett gratis efterföljande samtal efter några veckor efter en feng shui-konsultation. I början av samtalet känns det inte som om något hänt, men när man kommer en bit in i samtalet har det hänt massor av positiva förändringar och händelser.

Idag hade jag ett samtal med en kund där både relationen till mannen hade blivit bättre och flödet i det egna företaget hade kommit igång plötsligt. Jättekul, tycker jag och det är detta som är så intressant i mitt yrke. Det kan ta lite tid innan saker och ting börjar hända och man får ha lite tålamod. Det går alltid att förbättra och förändra både i hemmet och i sina tankemönster till det bättre.

Önskar du också förändra något? Hör av dig så berättar jag mer. Jag utför även konsultationer på distans.

Kram Ylva

 

En förändring kräver mod och styrka

Ibland måste man ta paus och tänka efter i livet. Det är precis vad jag gjort nu. Jag har gått igenom en stor förändring och den är inte över ännu. Det kommer att ta lång tid innan jag är medveten om förändringen på riktigt. Jag föreläser om feng shui och hur det fungerar. Många tänker då direkt på att rensa i röran. För 17 år sedan startade min feng shui-resa och den kommer fortsätta hela mitt liv. Det är en livsstil för mig, men nu har jag verkligen fått erfara vad det innebär att rensa i röran. Man vänder ut och in på sig helt och hållet.

Då för 17 år sedan flyttade jag 60 mil bort från min hemstad till en stor gård. Det bar med sig en massa olika grejer som både sorg och glädje. Nu har jag gjort det igen, flyttat alltså. Det har tagit mig nästan ett halvår att gå igenom den processen och därför har jag varit tvungen att lägga mitt företagande lite åt sidan. Men nu är jag på plats i mitt nya hem med fler erfarenheter än någonsin. Det ÄR ansträngande att göra en förändring, det kan ingen säga något om. Det brukar vara tufft precis när man är uppe i det, men sedan brukar det lugna sig. Jag har bott ca 2 veckor i vårt nya hem och snart är alla flyttlådor upplockade. Jag sa till mina barn att vi inte hade så mycket saker, men oj vad jag misstog mig. Precis som många andra har man för många saker i hemmet och jag är ingen guru som har kliniskt. Man måste leva och det handlar om att fokusera och prioritera vilka saker man vill ha och vilka man verkligen behöver.

Ja, därför har jag alltså tagit en paus i bloggandet, men är nu sakta tillbaka igen. Min flytt har tagit enormt på mina krafter, men i en förändring föds alltid något roligt och nytt och mitt beslut är taget att jag nu kommer vidareutbilda mig inom inredning och homestyling. Det känns kul och jag har idag fått första kursdelen hem i min mailkorg. Happy happy!!

Jag kommer med detta kunna erbjuda mina kunder ännu mer inom mitt favoritämne inredning. Min förändring gäller alltså både mitt privatliv och mitt företagande.

Vi hörs!

Kram Ylva

En förändring kan ge helt nya perspektiv! Våga möta den!