Podcast gästavsnitt 4Health med Anna Sparre

Jag blev inbjuden att spela in ett gästavsnitt hos 4HEALTH med Anna Sparre.

Anna Sparre är licensierad kostrådgivare, utbildad i näringslära vid Lunds Universitet, i anatomi och fysiologi vid högskolan i Gävle, samt till civilingenjör vid Lunds Tekniska Högskola
Hon har ett förflutet som professionell idrottare, som tävlande i världscupen i kitesurfing
Annas expertis är näringslära, näringsfysiologi och motion, och hon arbetar även med sömn och stress.

Idag kan jag med glädje tala om att avsnittet finns publicerat på hennes framgångsrika podcast 4HEALTH. Kopiera denna länk som leder direkt in till hennes podcast inne på Itunes:

https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

eller lyssna direkt här!

Ha en underbar dag!

Ylva

Till Ylva Maria Designs podcast: Feng Shui & Livsstilspodden

Nytt podcastavsnitt – Feng Shui och livsstilspodden

Äntligen ett nytt podavsnitt!

Ett nytt avsnitt är nu publicerat på Itunes. Det har tagit sin tid, men det beror på att jag har gjort en del personliga förändringar i mitt liv.

Detta avsnitt handlar om att rensa i röran och hur det påverkar hälsan. Vi påverkas både av vår omgivning och vilka saker vi har omkring oss i våra hem eller på jobbet. Detta är en liten tankeställare som jag hoppas väcker intresse att få in ny energi i livet.

Gillar du min podcast blir jag mycket glad om du delar med dig av den till dina vänner. Kopiera länken här på hemsidan eller gå in på Itunes och sök upp ”Feng shui och livsstilspodden”. Där kan du både dela och prenumerera gratis på min podcast. Då får du meddelande direkt när ett nytt avsnitt är publicerat.

Himla bra!

Ha det gott!

Ylva

Vad händer efter en feng shui-konsultation?

Jag blir så glad varje gång jag får positiv feedback från mina kunder. Jag har alltid ett gratis efterföljande samtal efter några veckor efter en feng shui-konsultation. I början av samtalet känns det inte som om något hänt, men när man kommer en bit in i samtalet har det hänt massor av positiva förändringar och händelser.

Idag hade jag ett samtal med en kund där både relationen till mannen hade blivit bättre och flödet i det egna företaget hade kommit igång plötsligt. Jättekul, tycker jag och det är detta som är så intressant i mitt yrke. Det kan ta lite tid innan saker och ting börjar hända och man får ha lite tålamod. Det går alltid att förbättra och förändra både i hemmet och i sina tankemönster till det bättre.

Önskar du också förändra något? Hör av dig så berättar jag mer. Jag utför även konsultationer på distans.

Kram Ylva

 

En förändring kräver mod och styrka

Ibland måste man ta paus och tänka efter i livet. Det är precis vad jag gjort nu. Jag har gått igenom en stor förändring och den är inte över ännu. Det kommer att ta lång tid innan jag är medveten om förändringen på riktigt. Jag föreläser om feng shui och hur det fungerar. Många tänker då direkt på att rensa i röran. För 17 år sedan startade min feng shui-resa och den kommer fortsätta hela mitt liv. Det är en livsstil för mig, men nu har jag verkligen fått erfara vad det innebär att rensa i röran. Man vänder ut och in på sig helt och hållet.

Då för 17 år sedan flyttade jag 60 mil bort från min hemstad till en stor gård. Det bar med sig en massa olika grejer som både sorg och glädje. Nu har jag gjort det igen, flyttat alltså. Det har tagit mig nästan ett halvår att gå igenom den processen och därför har jag varit tvungen att lägga mitt företagande lite åt sidan. Men nu är jag på plats i mitt nya hem med fler erfarenheter än någonsin. Det ÄR ansträngande att göra en förändring, det kan ingen säga något om. Det brukar vara tufft precis när man är uppe i det, men sedan brukar det lugna sig. Jag har bott ca 2 veckor i vårt nya hem och snart är alla flyttlådor upplockade. Jag sa till mina barn att vi inte hade så mycket saker, men oj vad jag misstog mig. Precis som många andra har man för många saker i hemmet och jag är ingen guru som har kliniskt. Man måste leva och det handlar om att fokusera och prioritera vilka saker man vill ha och vilka man verkligen behöver.

Ja, därför har jag alltså tagit en paus i bloggandet, men är nu sakta tillbaka igen. Min flytt har tagit enormt på mina krafter, men i en förändring föds alltid något roligt och nytt och mitt beslut är taget att jag nu kommer vidareutbilda mig inom inredning och homestyling. Det känns kul och jag har idag fått första kursdelen hem i min mailkorg. Happy happy!!

Jag kommer med detta kunna erbjuda mina kunder ännu mer inom mitt favoritämne inredning. Min förändring gäller alltså både mitt privatliv och mitt företagande.

Vi hörs!

Kram Ylva

En förändring kan ge helt nya perspektiv! Våga möta den!

Sommarläsning – boktips örter

Vad vore regniga sommardagar utan en god bok? 

Jag ska ärligt erkänna att jag inte är någon läsande människa så ofta, men jag har mina favoriter och då kan jag fastna i boken länge. Jag sträckläser då gärna hela boken. Det har alltid varit så för mig att det måste verkligen vara ett intressant ämne annars gör jag hellre något annat som att t ex pyssla om hemma. MEN, igår skulle jag iallafall på örtvandring här på Österlen med min fd örtlärare Marie-Louise Eklöf som var på besök. Ni som är i Skåne vet att soldagarna har verkligen inte varit många denna sommar och heller inte igår kväll. Regnet öste fullkomligt ner från himlen som öppnat sig helt. Det var helt enkelt inte meningen att vi skulle ut i naturen och plocka läkeväxter. Det blev en intressant föreläsning inomhus istället på ett mysigt ställe vid kusten. Där jag för övrigt planerar att ha feng shui-kurser. Håll ögonen öppna här på hemsidan.

Örter, som jag berättat förut är ett av mina största intressen och det har följt mig ända sedan jag gick örtutbildningen på Inspira i Stockholm för massor av år sedan. Jag har sedan dess levt nära naturen med örterna rakt utanför min dörr. Groblad, johannesört, nässlor, mattram, maskros…Har alltid hämtat in olika växter för olika åkommor och främst till mina barn. Många tror att det är hokus pokus med örter, men vad många inte vet är att de är grunden till all syntetisk medicin och viss kosmetik. Marie-Louise berättade att det just nu pågår stor forskning kring grobladets verkan på Lunds universitet.

Igår blev jag igen påmind om den vackra vallörten som ökar cirkulationen i benstommen OCH finns med i nästan samtliga antirynk-krämer. Det finns så många örter som många ratar som t ex maskros som är dundermedel mot försvagad lever. Ja, det finns massor att berätta om dessa fantastiska små skira växter som förunderligt nog kommer som nya varje vår. De kommer med träelementet och ny kraft.

Men nu ska jag läsa min fina bok ”Vilda växter” som jag köpte igår. Jag vet ingen som har såmycket kunskap om örter som Marie-Louise. Hon har dessutom 4 år studier av fytokemi i bagaget så hon kan verkligen det där med de aktiva ämnena i växter och jag är glad att jag lärt mig av henne.

Trevlig sommarläsning!

Ylva

 

Stopp – Vad betyder det för dig?

Stopp! Självklart ska man stanna vid en stoppskylt, annars kan det gå galet, men vad betyder stopp egentligen? Stopp betyder verkligen stopp stanna. Just det, man blir tvungen att stanna för att inte bli påkörd. Precis så är det i livet – stanna upp när det är stopp för annars går det galet. Exakt samma sak som stoppskylten säger. Man blir tvungen att lyssna på vad kroppen och den inre rösten säger, annars mår man dåligt och tillslut blir man sjuk. Många lider av t ex utmattningssymtom, därför att det är så lätt att inte lyssna när kroppen vill återhämta sig. Äsch, det går ett tag till…men nej, det gör det inte. Man måste lyssna om man vill ha ett långt liv.

Kroppen är bra på att veta när det är nog och då är det dax att stanna upp i livet. Kör inte på i 180, det är inte bra. Varför vill jag säga detta? Jo, för jag vet hur lätt det är att inte lyssna på sig själv och köra på tills man stupar. Jag pratar nästan dagligen med människor som är fruktansvärt utarbetade av olika slag och det tar mycket lång tid att komma tillbaka efter en utmattning. Det är inte värt att göra så mot sig själv.

Se på hur t ex katten lever, den är oftast ute och jagar på natten och tar igen sig på dagen. Återhämtning är viktigt, men balansen mellan aktivitet och vila är det allra viktigaste. För mycket vila – då blir det stagnation i kroppen istället… Det handlar om Yin & Yang. Balansen behövs för att vi ska må bra. Jag skriver mycket om inredning och att ha balans i ett rum. Det stämmer helt och hållet, men det är väl så viktigt att ha balans i livet självt. Feng shui är inget hokus pokus utan man måste också själv arbeta aktivt.

Var rädd om dig!

Kärlek Ylva

Var snäll mot dig själv och lyssna när det är stopp!

 

Prenumerera på denna blogg? Skriv in din mailadress i fältet ovan.

Boka Feng Shui-konsultation här!

 

Reportage i Drömhem & Trädgård

Nu är reportaget i ute i senaste numret av tidningen Drömhem & Trädgård. Den finns överallt där tidningar säljs. Det var en rolig och intressant dag sent i maj när jag blev intervjuad i mitt hem på Österlen. Det var lärorikt för mig att gå in på djupet av mig själv och fråga mig varför jag arbetar med det jag gör – Feng shui, inredning och design.

Ibland händer bara livet av bara farten och ibland gör man medvetna val. Mitt yrkesval gjorde jag medvetet för det var så tydligt för mig. Det fanns inga andra val. Det var bara detta som stod för mina fötter och det har jag aldrig ångrat. Det har fört med sig en massa nya vänner, kunder och erfarenheter som jag inte hade fått om jag fortsatt i hjulspåret jag var i tidigare. Jag har lärt mig att följa magkänslan mer och mer. Det är väldigt tydligt när mar går mot sin egen vilja. Det blir mindre bra och jag har också gått på nitar inom yrket pga att jag inte lyssnat inåt. Därför är det allt viktigare att bara följa det som känns rätt och mitt yrkesval är helt rätt för mig.

Ha en skön sommar!

Ylva Jansson

Sommarrea i webbshopen

Det är viktigt att belöna sig själv när man utfört något man är nöjd med. Jag brukar alltid ha en lista på gång som jag plockar fram och belönar mig själv när jag tycker det är dax. Under denna våren har jag jobbat otroligt mycket med en massa olika saker och idag kände jag att det var dax för en belöning. Jag visste redan vad jag ville köpa för det stod på min lista. Det blev den där ringen som jag suktat efter så länge. Priset på ringen var inte högt, men det är inte heller det som är meningen, utan att man unnar sig det man verkligen vill ha.

Minns du när du unnade dig själv något speciellt? Om inte så är det dax nu!

Varför inte unna dig ett Roses of Sun-hälsoarmband! Just nu är det 15 % rabatt på allt i hela butiken, så passa på att köp ett smycke till dig själv. Bara för att du är du och du är fantastisk! Armbanden är gjorda av halvädelstenar och silver. De finns i alla fem element och har alla olika betydelser. Läs mer i shopen!

Ange i kassan denna kod: Sommarrea

Kramar Ylva